Культура

Незвичний птах «Сорочинська сорока»… Різдвяні емоції та подарунки для маленьких глядачів 27 грудня 2023 | Культура

Кожен день грудня невпинно наближає нас до улюблених з дитинства різдвяно-новорічних свят! Вулиці міст наряджаються яскравими прикрасами та вогнями, встановлюються ялинки, а дітлахи відраховують дні та години до казкової ночі.


Новорічна казка! «Розбудова» запрошує юних глядачів на виставу «Красуня та чудовисько»
Новорічна казка! «Розбудова» запрошує юних глядачів на виставу «Красуня та чудовисько» 23 грудня 2022 | Культура

Вистава за мотивами старовинної французької казки «Красуня та чудовисько» вже не один рік з успіхом ставиться у столичному Молодому театрі. Діти та батьки з задоволенням переглядають шедевр Шарля Перро, який з роками, наче гарний напій, стає все більш цікавим та вишуканим.

Співробітники «Софії Київської» комунікують сучасними раціями
Співробітники «Софії Київської» комунікують сучасними раціями 20 червня 2022 | Культура

Під час війни Уінстон Черчілль приймав бюджет Британії у канцлера казначейства сера Джона Андерсона і запитав:

- Чому у нас тут видатків на культуру немає?

- Війна йде в країні, - відповів той.

- Якщо на культуру немає видатків, навіщо ми воюємо? - парирував Черчілль.

Як війна підштовхнула бібліотеки на Сході країни до якісних змін
Як війна підштовхнула бібліотеки на Сході країни до якісних змін 19 лютого 2022 | Культура

За десятки років стагнації, що спостерігалась у сфері книговидання в Україні, ціле покоління було майже позбавлене можливості сформувати системну звичку читати. Засилля російського продукту й відсутність державної політики щодо систематичного наповнення книжкового фонду поступово перетворило бібліотеки на склади з неактуальною та застарілою літературою

102 роки – театру Франка: історія та цікаві факти
102 роки – театру Франка: історія та цікаві факти 28 січня 2022 | Культура

Сьогодні святкує свій день народження Національний театр імені Івана Франка. 102 роки тому було відкрито перший сезон. Дивіться про найцікавіші факти з історії театру, а також про найвідоміших франківців.

 
У Києві запалили різдвяну ялинку
У Києві запалили різдвяну ялинку 18 грудня 2021 | Культура

На Софійській площі столиці у суботу, 18 грудня, відбулося відкриття місця, де відбуватимуться ключові заходи з нагоди зимових свят.

Свято з театром! ГО «Розбудова» приготувала новорічні подарунки для маленьких киян
Свято з театром! ГО «Розбудова» приготувала новорічні подарунки для маленьких киян 16 грудня 2021 | Культура

Кожен день грудня невпинно наближає нас до улюблених з дитинства новорічних свят! Вулиці міст наряджаються яскравими прикрасами та вогнями, встановлюються ялинки, а дітлахи відраховують дні та години до казкової ночі. В яку, як відомо, здійснюються всі бажання.

10 корисних програм для студентів та школярів
10 корисних програм для студентів та школярів 10 листопада 2021 | Культура

Канікули закінчилися, і, незважаючи на коронавірус, діти вирушили в школу, а підлітки в коледжі, інститути та університети. Що буде далі з формою навчання все ще не ясно і, можливо, всіх повернуть назад додому на дистанційне навчання зовсім скоро.

Українські театри виживають в умовах карантину
Українські театри виживають в умовах карантину 26 квітня 2021 | Культура Загальносвітові локдауни та карантинні обмеження, які вводяться у більшості країн світу, суттєво вплинули як на театр, так і на кіно.
Привітання зі святами!!!
Привітання зі святами!!! 01 січня 2021 | Культура

ГО "Розбудова» вітає Вас і ваші родини з Новим роком та Різдвом Христовим!!!

 

Фільми, вистави та... новорічна традиція

Мистецтво і культура є сферою соціального життя, яка вимагає особливої уваги, оскільки є носієм багатьох позитивних цінностей, завдяки яким нам усім приємно перебувати разом. Протягом багатьох років ГО «Розбудова» підтримує всеукраїнську спілку інвалідів, влаштовуючи вистави та творчі вечори. Кожного грудня, що вже стало доброю традицією, столичні малюки запрошуються на святкову виставу, де окрім культурного збагачення отримують подарунки.

Силами ГО «Розбудова» було знято фільм-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла», у театрі ім. Івана Франка влаштовано вечір пам’яті Богдана Ступки. Вважаємо природнім для цивілізованого суспільства реалізовувати програми по збереженню культурної спадщини і популяризувати заходи культурної спрямованості